今年生日男朋友預備左生日驚喜俾我,偷偷地帶咗我去尖沙咀嘅半島酒店食晚餐。🌸一入到大堂已經比富麗堂皇嘅裝修吸引🌺現場仲有live band,浪漫高雅氛圍感十足。侍應貼心有禮,上菜及時又幫手影相。食物上到嚟影出嚟都十分高級,配合大堂整體燈光偏暗富情調。🍸🥂原來生日有set dinner menu😍整體而言食物質素,就連水都係貼心嘅熱水。前菜我叫咗凍黑毛豬批,10分香糯易入口,男友叫嘅係南瓜湯。我主菜叫咗烤焗鱈魚,魚肉滑嫩新鮮,10分推薦。甜品我地叫咗朱古力撻,係香濃嘅黑朱古力,鍾意食朱古力㗎你千祈唔好錯過。紅絲絨蛋糕味道都幾特好味😋另外酒店仲送咗個生日蛋糕俾我哋影相之後拎走🍰🍰非常窩心。最後飲品叫咗熱奶茶,係經典嘅英式奶茶,慢慢斟住飲,別有情調💕最後埋單兩個人晚市都係$1000左右,整體體驗很好,推薦給想為另一半慶祝生日嘅你。💗💗💗(ps:酒店方面完全冇檢查過身分證嘅出身日期,官網寫住要生日正日惠顧先會有生日蛋糕送贈)

麵包籃
前菜我叫咗凍黑毛豬批,10分香糯易入口,男友叫嘅係南瓜湯。
西班牙黑毛豬凍批
薑味南瓜湯
我主菜叫咗烤焗鱈魚,魚肉滑嫩新鮮,10分推薦。
烤焗鱈魚
朱古力撻
紅絲絨忌廉芝士蛋糕
另外酒店仲送咗個生日蛋糕俾我哋影相之後拎走🍰🍰非常窩心。
生日蛋糕

2021-07-02