2024-01-15 367 views
頂呱呱!大氣磅礴嘅草莓忌廉蛋糕嘅視覺盛宴,倒係滿足咗我呢個愛影相嘅美食家,雖然味道就咁啦,响社交平台度嗰啲留言都讚晒皮,啱晒想拎嚟博個「Like」嘅你📸。不過話說返嚟,今次嘅主角絕對係芒果拿破崙!皮脆脆,唔會好似啲平時食到樣響牆壁就碎,夾住芒果嗰啲酸酸甜甜回味無窮,真係得我心🥭!行過九龍城,就嚟到呢間Tony Wong,試吓佢哋嘅coconut bb,真係揭開咗我對西餅嘅新視野!個椰子蛋糕,椰片加得得意,出乎意料地,不單止造型勁,味道都正!那朵低糖拿破崙,香脆嘅外皮加上酥軟嘅內層,仲有啱啱好嘅吉士香滑貫穿中間,一啖口落去,真係幸福感爆棚!最緊要係低糖,啖啖無負擔,真正食得開心又食得健康〰️。相比起七年前嘅印象,今次呢場甜品探險,從Yuzu蛋糕嘅柚子清香到稀少糖拿破崙嘅健康甜味,Tony Wong真係默默地打破咗我對佢哋嘅舊有質疑🍍。搵美食有時唔係尋找完美無缺,而係期待驚喜,預嗱嘅或者唔係咁滴水,但總有一天,佢哋會用新嘅滋味住你心。美食探險,總係充滿無限可能!🍰