2015-06-11 1657 views
肥髀考試放早,我又放假!接咗佢之後,等到呢間餐廳12點開門!去到店內係無客,黑媽媽,見店員來開門先知已經開店,裝修幾特別,水泥地配鐵板牆,加木桌金屬椅,行冷色調,感覺幾男性化!店內有個鐵架放滿了桌上遊戲,可以比食客玩!肥髀開心死,坐低店員比個午餐餐牌落餐紙我,揀好佢就去落單!食物好快到!頂級牛肉石鍋烏冬($78)熱辣辣,醬油湯汁清甜,牛肉比石鍋一迫,比較硬,牛肉味重唔肥!其他配料都豐富,金菇木耳粟米粒炸粉糰!烏冬滑溜,唔黏底,味道好夾個湯!胡麻蟹肉冷烏冬($58)冷食烏冬,材料唔多款式,勝在材料都配搭得清爽,烏冬比湯嘅彈牙,火箭菜及生菜爽口,蟹肉係真蟹肉,味道正常,我對麻醬一向麻麻,呢度唔會好膩,反而比想像中清爽!波子汽水($8)都係為粒波子而叫!凍檸茶:茶底唔夠濃,好在唔會澀,自己落糖水!可以自己控制!店員好nice,有個遊戲我們唔識玩,肥髀問個女店員,佢好耐心咁教我們,而且我哋掛住玩遊戲,邊食邊玩,食得好慢,店員都笑笑口話慢慢食!所以好舒服!不過廁所比較殘,雖然乾淨,但三個水龍頭有兩個都出唔到水,而且入廁所條路放滿雜物,我都要側身過!唔係咁好!食物同服務唔錯!細緻位可以改善下就更好
放遊戲嘅角落
波子棋
店內有個鐵架放滿了桌上遊戲,可以比食客玩!肥髀開心死,
午餐餐牌
坐低店員比個午餐餐牌落餐紙我,揀好佢就去落單!食物好快到!

頂級牛肉石鍋烏冬
蟹肉胡麻醬冷烏冬
波子汽水
波子汽水($8)都係為粒波子而叫!
凍檸茶
凍檸茶:茶底唔夠濃,好在唔會澀,自己落糖水!可以自己控制!

食物同服務唔錯!細緻位可以改善下就更好!

2015-06-10
$70 (Lunch)
頂級牛肉石鍋烏冬
蟹肉胡麻醬冷烏冬