2016-02-27 4806 views
今日同同事上去工廈食午餐,見到近期有好多介紹,所以我地2個的目標就係想試晒觀塘所有工廈的特式餐廳(哈哈,講到好大,但唔知做唔做到呢😝)食完午餐之後。我地見到有好多唔同的舖頭。有賣酒的,賣天然野,仲有今日新發現的呢間cake shop.因為門口有D好吸引的婚紗系列的蛋糕同裝飾,所以我地2個就走咗入去睇。原來佢地唔止賣cake,佢有賣餅乾同蝴蝶酥。仲有一個cupcake 加雪糕。我地想試個個雪糕加cupcake 𠺢,但礙於天氣太凍同有D飽。所以我地二個只好買咗4個mini cupcakes 返去食。我地揀咗甘筍,抺茶紅豆,朱古力花生同青檸。個賣相本來是好好的可以在這放閃。但最可惡就是那個趕時間的人😫甘筍cupcake: 平時的我一定唔會揀。因為覺得怪怪的。甘筍應該是咸的同cupcake大欖拉唔埋。但同事好想試。所以揀了。出乎我的意料之外。甘筍加上好香的玉桂味... 仲有,上面的cream cheese...好特別呀😋抺茶紅豆cupcake: 最想食的味道...好得意𠺢,有紅豆蓉係個cupcake入面,又唔會太甜,仲要有好重的綠茶味。超正朱古力花生:個朱古力cupcake有好濃的朱古力

朱古力花生:個朱古力cupcake有好濃的朱古力味。好新穎的配搭。花生味的cream...都幾好食𠺢

青檸味cupcake:個cupcake 係一個牛油蛋糕的味。而cream則有一種淡淡的青檸味。

整體來說,的cream 好滑,cupcake唔太甜。唔會有好膩的感覺!

店員好窩心哦,提醒我地呢的cupcake唔需要放入雪櫃。下次要試下佢地的曲奇餅先
TakeAway