2016-01-20 574 views
經過一日的辛勞工作,最想約個朋友,揾處清淨的地方,一邊聊天一邊食串燒,舒緩一下工作的壓力!位於銅鑼灣樓上鋪的“深宵食堂”就係一個不錯的選擇!店內地方唔大,但裝潢雅致,吸引左好多情侶前來幫襯,原來拍拖唔一定行街睇戲,食串燒也是一種情趣香草燒羊架,一向都好鍾意食羊架,但就最怕佢大大件食起來毫無儀態,呢度就切定一件件,好易入口,仲要切到每件都有少少脂肪黏著,醮上秘製醬汁更是滋味無窮!汁燒帆立貝,帆立貝好大隻,食落無渣好鲜甜生燒牛脷芯,黑椒和炭香的混合,更令牛脷爽脆惹味咋眼睇落真係似八爪鱼仔,食落脆卜卜好香甜!雞泡魚干,燒完鮮甜香口美味!奴豆腐本來應該係頭盤,但本人鍾意食完一輪熱辣辣嘅串燒後再食佢,感覺清涼“墜火”,豆腐好滑溜,酸酸甜甜的秘製醬汁更是惹味非常,最後連D菜都全部食晒。今晚食過的呢幾味燒物皆出色,服務亦周到,下次會再黎!
香草燒羊架及汁燒帆立貝
生燒牛脷芯
生燒牛脷芯,黑椒和炭香的混合,更令牛脷爽脆惹味
蜜燒八爪鱼及雞泡魚汗
奴豆腐

今晚食過的呢幾味燒物皆出色,服務亦周到,下次會再黎!
可樂
2016-01-18