2024-04-27 73 views
由以前黃店班襯到而家,自從熟食市場裝修之後環境衛生好咗加上以前喺旺角經常同朋友一起做gym健身完畢後都會嚟熟食市場購買海南雞飯我記得以前的海南雞飯雞肉嫩滑油飯香濃,令人10分上癮但係健身後通常都只可以選擇食白飯,這次巡迴熟食市場再次購買海南雞飯,感覺冇以前咁好食,因為啲雞肉鞋咗好多,以前的雞肉10分嫩滑,而家的雞肉很難咬,但係油依然很香,用優惠價加購的菜心,亦都10分新鮮爽口甜味泰式鳳爪酸辣味,十足一口鳳爪,加一口紫洋蔥非常惹味可惜份量太少,食完都唔係好夠喉馬拉盞泰式炒米粉配豬頸肉,意想不到10分好,有啲覺得呢一度由海南雞飯轉咗做炒嘢,,因為見到人哋啲炒嘢都好有鑊氣,豬頸肉份量多到食唔晒,亦都有好多配料如青椒紅椒雞蛋菜等等,10分滿足細食的朋友仔一碗可以分兩餐食。

• 馬拉盞泰式炒米粉配豬頸肉