2015-05-24 2210 views
坊間好多日式放題, 好食的都要訂定位, 特別係weekend, 訂咗位仲要係出面排隊等入座, 入到去又迫又嘈, 有D黏立立.所以每次行行下街, 想即興食放題, 都會諗起 CWB 的火間土, 大多數時候 walk in 都會有位,  又乾淨, 食物質素都唔錯。  食咗几年啦, 刺身差咗, 但熱食味道依然保持水準.  一坐低, 侍應問我地想要生蠔定長腳蟹做頭盤. 啖啖肉呀.有大路的三文魚, 劍魚, 油甘魚, 甜蝦,几種貝殼類, 吞拿魚都有 2款, 但可惜有筋. 左邊必吃的燒蠔sushi. 係尖沙咀的火間土食都唔平架. 再 叫多round sashimi, 只叫咗2款 白色魚同甜蝦, 唉吔, 唔記得叫scallop, 我第一round 個時啪晒落口, 超甜.掛住食, 都好少影相. 熱辣辣爆汁炸蠔又出現啦. 牛舌, 粟米, 鯖魚係我的最愛燒物類食物. 已經食到好飽, 但係呢個泡菜豚肉窩好開胃. 甜品都有几種, ice cream 呀, 布甸呀.其實menu 只有一張紙, 但每類型食物, 前菜, 串燒, 炸物, 料理都有好多選擇, 出邊有的食物呢度都有。 另外呢度有個好處,係order 几多俾几

食咗几年啦, 刺身差咗, 但熱食味道依然保持水準.
一坐低, 侍應問我地想要生蠔定長腳蟹做頭盤. 啖啖肉呀.
左邊必吃的燒蠔sushi. 係尖沙咀的火間土食都唔平架.

掛住食, 都好少影相.
熱辣辣爆汁炸蠔又出現啦.
牛舌, 粟米, 鯖魚係我的最愛燒物類食物.
已經食到好飽, 但係呢個泡菜豚肉窩好開胃.
甜品都有几種, ice cream 呀, 布甸呀.

其實menu 只有一張紙, 但每類型食物, 前菜, 串燒, 炸物, 料理都有好多選擇, 出邊有的食物呢度都有。 另外呢度有個好處,係order 几多俾几多。