2018-07-29 997 views
今日收工約埋一班同事 近近哋嚟荃灣二坡坊開餐本來我哋一心諗住嚟食雞煲 但係見到門口餐牌新推出咗自家製嘅台式麻辣鍋及酸菜白肉鍋 於是轉軚 改為打邊爐火鍋湯底選擇有十多種以上 樣樣都心心眼又有特色 樣樣都好想試好想食但係我哋最後都係揀咗台式麻辣鍋及酸菜白肉鍋雙拼$188自家製台式麻辣鍋口味正宗 湯底有大量香料 多種辣椒及生蒜 越滾越香 越滾越辣湯底入面已經有埋鴨血及凍豆腐酸菜白肉鍋酸道適中 湯底有大量蔬菜 味道清甜而且開胃 有厚切嘅白肉附送急不及待調配好醬料馬上開餐手切本地肥牛$288打邊爐一定唔可以少咗肥牛 呢碟手切肥牛真係冇得彈 無論喺色澤 肉質方面 都係高級之選新鮮雞腸$48清洗得乾淨完全冇騷臭味 灼一灼就食得 口感爽脆 油脂味香手打鮮蝦丸 彈彈的口感 真材實料 蝦膠中帶有粒粒蝦肉 超棒黑松露滑$88原來黑松露配上墨魚滑味道係咁夾嘅 未食齋聞已經好香松露味 食落口非常鮮味 簡直係味覺同嗅覺嘅享受午餐肉$32+魚腐$28唔使講午餐肉打邊爐係不可或缺魚腐有驚喜 中間軟綿綿 好juicy 中間有新鮮魚肉晚上七點半前結賬可享85折優惠晚上9點半後入座可享8折真心推介呢度嘅火鍋食材 除咗選擇
今日收工約埋一班同事 近近哋嚟荃灣二坡坊開餐

魚腐有驚喜 中間軟綿綿 好juicy 中間有新鮮魚肉

晚上七點半前結賬可享85折優惠
晚上9點半後入座可享8折
真心推介呢度嘅火鍋食材 除咗選擇夠多之外
仲食到食材嗰種新鮮 可能餐廳近街市 可以搜羅最新鮮食材 作為食客嘅我哋有口福了