2017-11-10 239 views
一個人食乜好?行行下黎到呢條街,見餐廳門口咁特別就入黎試下先。 餐廳裝修極盡心思,所有櫈都好靚,一張張單人黑色沙發,而且椅背都有擋台的鐵鏈,一入餐廳已感受到擂台的氣氛!而且還放滿關於拳擊選手的衣物,poster,拳手的物品,餐廳中心還有兩個電視,兩邊都可以看到拳賽!本身我都不太愛好看拳賽,覺得好暴力。但係都有被餐廳內的螢光幕吸引去觀看,女拳手很努力的在打拳賽,雖然身付重傷,仍然堅持再走上擋台繼續作戰,深深體會到那份體育精神!好啦講返嘢食先,睇Menu已經覺得餐廳主人應該是拳賽的發燒友!Menu的題目全部跟拳賽有關。我點了一個青咖喱雞配蒜蓉包另外還有椰青。椰青好新鮮。 青咖哩椰汁味濃,適合想食咖哩又怕辣既朋友。 埋單都係$200內。銅鑼灣區又坐得舒服既地方都算合理啦! 樓上仲有日式餐廳,下次試下先。

青咖哩椰汁味濃,適合想食咖哩又怕辣既朋友。