2022-04-25 239 views
講開近來靚靚打卡餐廳一定唔少得Boholic,之前IG被瘋狂洗版。一入到去就見到鞦韆打卡位。裝修都以白色、米色為主,夠晒光猛,俾人一種好溫柔,剛潔嘅感覺。不得不讚連餐具都好有波希米亞風。Set brunch 選擇唔算太多,但勝在乜都有啲。除咗點咗cafe必備嘅全日早餐,仲點咗香煎慢煮鮮鴨胸日式珍珠飯配黃咖喱。喺打卡Cafe見到黃咖喱嘅存在好神奇,因為對黃咖喱嘅印象係冇乜美感嘅一碗咖喱。所以一於點嚟試吓佢點樣融入喺呢個咁有風調嘅Cafe。皇牌Boholic全日早餐好豐富,有香草腸、黑松露炒蛋、香煎蕃茄扒、煎大菇、沙律菜、煙三文魚、牛角包同埋最特別嘅炸蠔。炒蛋好重黑松露味,份量亦好多。牛角包鬆化,唔係太重牛油味,感覺冇咁膩。一開始以為嗰兩舊炸物係炸魚,點知一咬落去就好濃鮮味,係外脆內軟嘅蠔。香煎慢煮鮮鴨胸日式珍珠飯配黃咖喱賣相顛倒左傳統咖喱嘅擺盤,明顯花咗好多心思去設計,令到個菜式高級咗。慢煮鴨胸呈現粉紅色好吸引,食落好柔軟,相信同佢嘅煮法有關。另外,鴨胸上有薄薄一層皮,食落更富有油香,令到味道更豐富。由於天氣太熱就叫咗木瓜芒果smoothie降溫。飲落充滿熱帶嘅感覺,一入口係冰涼嘅冰,之

Set brunch 選擇唔算太多,但勝在乜都有啲。
皇牌Boholic  全日早餐

香煎慢煮鮮鴨胸日式珍珠飯配黃咖喱

另外,鴨胸上有薄薄一層皮,食落更富有油香,令到味道更豐富。
Papaya  mango  smoothie

由於天氣太熱就叫咗木瓜芒果smoothie降溫。飲落充滿熱帶嘅感覺,一入口係冰涼嘅冰,之後就係芒果嘅酸甜,最後就係木瓜嘅甜味,難得木瓜冇比芒果蓋左個味,而朋友就叫咗Dirty,咖啡味偏向nutty少少,相信唔係好飲咖啡嘅朋友都會愛上。

假日想打卡同食好嘢,Boholic一定係其中一個選擇。
Dirty
2022-04-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch