2016-07-24 3540 views
同 octopus 行完書展,想喺附近搵間特色餐廳食飯,就呢間。海南雞係必叫既,因為我鍾意食!半隻,份量頗足,雞肉算滑(當然有其他比佢更滑既餐廳啦,但就獨孤一味)。有三款醬汁跟,我鍾意辣味,食得開胃d銀魚咸魚芥蘭,芥蘭爽脆,愈食愈追住食(太惹味)油鬆餅,因為見到印巴藉師傅整緊,所以好想叫嚟食。佢已經跟埋小碗咖哩汁(都辣辣地既如果點得多)肉骨茶,係 octopus 想食。馬來西亞版本既淡口版本,飲後口腔回甘,足料,跟埋份油炸鬼粒(指定配料)。個人建議出一碗裝,方便少人都可以叫多幾樣野食椰青,好fresh,好飽都忍唔住食左少少椰肉好full好滿足,店員姐姐都讚我地犀利話我地今晚唔駛宵夜添~

銀魚咸魚芥蘭,芥蘭爽脆,愈食愈追住食(太惹味)

椰青,好fresh,好飽都忍唔住食左少少椰肉

椰青
海南雞(半隻)