2021-09-07 45 views
今晚朋友約左我食久違了的雞煲😋呢度主打芝士同麻辣,我同朋友都覺得雞煲要配麻辣先夠惹味刺激🤣我地叫左個細既火焰麻辣雞煲(一隻辣椒),細份手切新鮮牛頸脊,半份竹笙墨魚滑,鵝腸,一個白飯同一杯咸檸七~落完單店員好快就送左個雞煲黎😍 然後幫我地點火,好吸睛,影相厄like一流🤣雞肉件件都好滑😋個雞煲一開始食對我哋嚟講都幾辣,不過加咗湯黎煮其他材料就啱啱好😁手切新鮮牛頸脊雪花分佈好靚😍 牛味濃郁,肉質嫰滑,用料果然靚👍平時好似比較少見到有竹笙墨魚滑,原來都幾夾😯外層既竹笙爽口兼索晒個湯底,裏面嘅墨魚滑係呢度自己手打,非常彈牙!咬落去爆汁口感豐富🤤🤤鵝腸份量都幾多,洗得乾淨👍一開始果幾條烚得太耐好韌😂 之後識得控制時間就好食好多,配埋個惹味麻辣湯底一流🤣我地7點黎到果陣無乜人,估唔到平日夜晚坐坐下都full晒😯 難怪朋友指定要黎呢間食雞煲,果然好介紹😊
今晚朋友約左我食久違了的雞煲😋

雞肉件件都好滑😋

小份手切新鮮牛頸脊

手切新鮮牛頸脊

半份竹笙墨魚滑

平時好似比較少見到有竹笙墨魚滑,原來都幾夾😯
竹笙墨魚滑

鵝腸

鵝腸份量都幾多,洗得乾淨👍

我地7點黎到果陣無乜人,估唔到平日夜晚坐坐下都full晒😯
難怪朋友指定要黎呢間食雞煲,果然好介紹😊
咸檸七
2021-09-06