2021-09-23 113 views
今晚試咗一間拉麵小店, 位於尖沙咀近韓國街附近 ,雖然店子細細,但氣勢絕對唔輸蝕,店名叫將軍拉麵。我相信店主應該對日本文化有濃厚興趣, 餐牌上所有拉麵都以不同年代的武士封號作為命名, 相當有趣。店內座位唔多,店員態度殷勤同顧客打成一片, 洋溢著小店溫暖感覺。德川將軍拉麵位置同廚房近的好處係保證上枱熱辣辣,此拉麵用醬油魚介豬骨湯底,唔會太鹹唔會太肥膩,但係感受到魚介的鮮味。 有兩片叉燒,薄薄的, 有燶邊,食落好香口,加上半隻溫泉蛋同配料, 相當唔錯。豐巨將軍拉麵我朋友叫了呢個,用了四國香蔥油做湯底評, 我見有好多葱,評價也不錯。

豐巨將軍拉麵

豐巨將軍拉麵