2021-11-01 127 views
今日同男朋友約咗食喱間係銅鑼灣新開既邊爐,之前開喺九龍城嘅時候已經想試,今次終於喺銅鑼灣新店試到。我哋大約6:30左右去到,可能因為新開嘅關係,唔算好多人。見到餐牌都有好多海鮮set 不過男朋友唔想食海鮮所以就冇嗌到。店員推薦我地叫冬甫美人鍋,好大一煲,非常足料🤤🤤🤤日本飛驒牛 特級手切牛肉兩款都好好食,日本飛驒牛入口即溶既感覺,配埋特調嘅醬料👍🏻👍🏻👍🏻特級手切牛肉好重牛味🤤🤤🤤澳洲和牛牛丸 好爽牙彈口,牛味重羊肉片 正正常常,不過不失。shake shake手工炸魚皮 我覺得好特別有6款味可以揀,我揀咗蜜糖味。個味道好夾,個魚皮炸得好香脆。牛黃喉 本人非常中意食牛黃喉,但香港好少有係爽口既牛黃喉 好多都會變到勁淋🥺🥺🥺喱間係少有既爽口黃喉 我好中意!!!即炸響鈴 超級推薦!!!佢地係即叫即炸,上到嚟仲係超脆超鬆化!配佢個醬料都好好食😋杞子圓肉菊花 好飲 佢哋自己整的 我飲咗2枝啫喱幾得意 青檸味解下濟🤣糖不甩個賣相幾得意,但點知係擺落我地打完邊爐個煲度煮,覺得有少少核突🤣🤣🤣不過好彩加埋花生芝麻個啲就唔覺餐廳整體食物質素都幾好,服務都覺得好好,下次會試埋佢啲海鮮🤤🤤🤤

冬甫美人鍋

店員推薦我地叫冬甫美人鍋,好大一煲,非常足料🤤🤤🤤
日本飛驒牛
特級手切牛肉

日本飛驒牛 特級手切牛肉

好爽牙彈口,牛味重

羊肉片
正正常常,不過不失。

杞子圓肉菊花
好飲 佢哋自己整的 我飲咗2枝