2021-08-17 132 views
早排網上見到好多有關佢嘅評論,所以就忍唔住去試左🤪。餐廳位於旺角通菜街,其有別於一般台灣餐廳,價錢可能屬於中位價嘅台灣菜,但味道相對比較正宗地道。-✨二人套餐 $248[A-D選項 每樣揀一項、台式飲品兩杯、台式甜品]🤍美味醉雞🤍鹽酥雞🤍酸辣拌粉皮🤍肉臊飯🤍擔擔麵🤍茉莉綠茶 🤍蜜桃玉露🤍雷沙湯丸-🤍醉雞[滿星]⭐⭐⭐⭐⭐‼️醉雞一嚟到嗰陣,都未放上枱我已經聞到好大陣酒味😳😳,超香!!!份量都唔少咖,應該都有半隻雞咁上下。咬每一啖都有滿滿紹興酒味,好入味😍成個口充滿酒香😍,而且雞肉十分嫩滑,肉質有彈性👍🏻。必食🥰-🤍 鹽酥雞[滿星]⭐⭐⭐⭐⭐‼️外層炸得好香脆,調味重口味好正😚,重口味得黎唔係過鹹,而係胡椒味肉桂香味重🥰。同埋每件都好大件(已經大到唔係用一粒粒去形容🤣),而且份量巨多😂😂,每件都好juicy,會爆汁,食到一兩件外層皮與雞之間仲有小小煙靭感😍😍正!-🤍酸辣拌粉皮⭐️⭐️⭐️⭐️粉皮煙韌,口感彈牙。混入酸辣醬汁,好開胃。-🤍擂沙湯丸⭐️⭐️⭐️⭐️適當最尾諗住走嘅時候,店員同我哋講先知道原來仲有個送嘅甜品,不過佢每日唔同,擂沙湯圓係啱啱新鮮整好,食落去超級熱,外皮個層糯米皮好薄,入面好濃黑芝麻蓉
✨二人套餐 $248
[A-D選項 每樣揀一項、台式飲品兩杯、台式甜品
🤍美味醉雞
🤍 鹽酥雞
[滿星]⭐⭐⭐⭐⭐‼️
🤍酸辣拌粉皮
⭐️⭐️⭐️⭐️
粉皮煙韌,口感彈牙。混入酸辣醬汁,好開胃。
🤍擂沙湯丸
⭐️⭐️⭐️⭐️
適當最尾諗住走嘅時候,店員同我哋講先知道原來仲有個送嘅甜品,不過佢每日唔同,擂沙湯圓係啱啱新鮮整好,食落去超級熱,外皮個層糯米皮好薄,入面好濃黑芝麻蓉,成粒盛滿黃豆粉。
環境:7/10
服務:9/10