2017-11-27 1908 views
火鍋篇]天氣凍,人人都想打邊爐九龍城係其中一個揸車嘅好選擇呢間火鍋頭食評非常正面見到仲有清酒飲一於就揀呢間啦餐廳唔係好大間但感覺好舒服枱與枱之間唔會太迫我地兩個人坐左張四人枱因為我想飲清酒有專人介紹佢地嘅清酒選擇並非一般的大路貨色仲有辯天飲但今晚唔飲咁貴揀左枝平靚正嘅久美蒲***************湯底揀左花膠冬瓜雞煲呢個湯底好有驚喜市面上有太多花膠雞煲通常賣點係湯底有好多膠質但呢間係好清甜嘅味道因為有半個冬瓜感覺就好似飲緊媽咪煲嘅湯個湯上左枱,侍應會剪雞同剪湯料個湯底咁正,所以好期待黎緊嘅火鍋食材***************肥牛叫左 頂級本地手切牛肉,呢個有啲失望,因為望落似係機切多過手切***************海鮮有 生猛海中蝦,花甲,兩款都好新鮮,花甲好甜又大隻***************丸類有 手打芝心蝦丸,手打牛丸。不過不失***************小食有 墨魚油炸鬼,秘製冰鎮花螺。超有創意墨魚油炸鬼,仲要好好食呀,正!***************仲叫左一啲蔬菜菇類。整體黎講,價錢不便宜,但食材新鮮,仲有清酒飲,坐得舒服。值得再返黎
[偽空姐。火鍋篇]

天氣凍,人人都想打邊爐
九龍城係其中一個揸車嘅好選擇

通常賣點係湯底有好多膠質
但呢間係好清甜嘅味道
因為有半個冬瓜
感覺就好似飲緊媽咪煲嘅湯
個湯上左枱,侍應會剪雞同剪湯料
個湯底咁正,所以好期待黎緊嘅火鍋食材
花膠冬瓜雞煲

頂級本地手切牛肉

***************
海鮮有 生猛海中蝦,花甲,兩款都好新鮮,花甲好甜又大隻
海中蝦
花甲

***************
丸類有 手打芝心蝦丸,手打牛丸。不過不失
手打芝士蝦丸
牛丸