Restaurant: Le Paradis Cafe & Restaurant
Terms & Details:
2020-03-15 2228 views
好久都無去好好食一餐啦,早排去試左呢間感覺唔錯既餐廳,唔算係好平,但我覺得好值得一黎,特別係生日或者紀念日咁,因為真係好有feel,同埋service都好有高級餐廳既感覺。餐廳既環境比較幽暗,如果係飲酒既,好適合點一杯酒,再吹下水。呢支Chevalier De Beaurignac 2009我好推薦,如果你係鍾意法國酒既,我都唔係好識飲,但覺得佢好易入口,同埋好夾啲食物,聽人講2009年既法國提子豐收,品質好好,但唔係支支2009年都好飲,呢支值得一試。三文魚他他配脆法包:我地點左兩份套餐,一齊share,首先佢上左啲麵包比我地,我都未食過呢隻麵包,入口微脆,入面好香軟,點埋佢個黑醋加橄欖油,好fresh。個三文魚卷入面包住啲芝士,真係好好食,芝士好幼滑,點埋個醬,一流。仲要我朋友唔係好食生野,比曬我咁濟。磯煮南非鮑魚配煙燻魚子醬:鮑魚煮得都幾軟身,好易切開。個魚子醬都幾濃郁,配埋飽魚好夾。同埋上面既裝飾整得好靚。香煎法國鵝肝:呢個我好鍾意,個鵝肝好香口,鵝肝本身係好濃味既,配埋個麵包同埋醬中和左個濃味,入口岩岩好。法式龍蝦濃湯:佢地個湯真係好大碟XD,本身以為好濃會好飽,又點知唔會漏

三文魚他他配脆法包:

個三文魚卷入面包住啲芝士,真係好好食

三文魚他他配脆法包

磯煮南非鮑魚配煙燻魚子醬:
磯煮南非鮑魚配煙燻魚子醬

香煎法國鵝肝:
香煎法國鵝肝

法式龍蝦濃湯:
佢地個湯真係好大碟XD,本身以為好濃會好飽,又點知唔會漏。個湯唔會稀,好香既龍蝦味,飲得出好足料。飲曬成碗都唔會覺得飽左。
法式龍蝦濃湯

黑松露野菌湯:
我比較鍾意個龍蝦湯,可能因為本身都鍾意食海鮮。但我朋友就話呢個湯好飲啲。個湯一樣係厚身少少既質地,但唔會漏。黑松露味好足。
黑松露野菌湯

呢個甜品我唔係好記得個名,應該係雪葩。個侍應出黎話係比我地refresh個口,跟住落黎食正餐。都幾特別。

法式鵪鶉釀黑松露意大利飯:
呢一個主菜佢最特別係有啲飯係隻鵪鶉入面,鵪鶉雖然細細隻,但好多肉,兩樣一齊食口感豐富,好有滿足感。
法式鵪鶉釀黑松露意大利飯

香煎智利鱸魚拌番紅花魚湯:
呢個魚肉真係好嫩呀,魚既鮮咪配埋佢既醬好夾,推介呢一款。
香煎智利鱸魚拌番紅花魚湯

焦糖布甸:
食到飽曬最後黎個甜品滿足,個布甸擺得好靚,好睇又好食。
焦糖布甸
三文魚他他配脆法包