Restaurant: The Charcoal Room
Terms & Details:
2022-06-29 4031 views
之前已經聽朋友講過呢間韓燒幾好,好多人食,所以就一早book定諗住放假黎。7點鬆啲已經開始多人,黎之前記得早啲book位,唔係就有機會要坐外面露天位置揀好野食之後,店員就會攞啲配菜出黎,可以一陣燒肉嘅時候包黎食🪵牛舌三吃👅 $358三吃入面有兩款薄切牛舌,分別係鹽燒、同蔥醬,另有一款係厚切牛舌。個人比較重口味,所以勁like蔥醬😝包住蒜蓉同蔥黎食勁惹味,不過普通人應該會覺得太濃,食之前記得掉走啲先🪵柞木甕漬牛肋骨🐮$338牛肋骨醃得好入味,味道係韓式醬油味,偏甜。肉質好柔軟,有彈性,油脂分布都好平均,就咁食會有啲膩,建議包生菜🥬泡菜等等嘅配料食🪵濟州活鰻魚🐟$238店員主動幫我地燒鰻魚,燒到金黃脆邊,仲砌得好靚咁上碟🤩鰻魚肉質結實,非常之新鮮。自己燒可能就要睇好個火,免得燒過龍晒左條鰻魚🪵柞木雞肉拼盤🐓$188雞肉拼盤有齊雞翼、雞髀肉同埋雞扒,一次過滿足晒三個願望🥰味道醃得唔錯,特別係雞翼拆埋骨先上,加分!🪵1++韓牛生牛肉石鍋飯🍲 $188上黎嘅時候啲牛肉仲係生嘅,然後撈起佢就熟晒,石鍋燒得好熱,要小心辣手‼️撈勻之後石鍋飯呈金黃色,帶少少飯焦,好香口😋份量足夠,兩人食啱啱好🪵青檸梳打

🪵牛舌三吃👅 $358

柞木雞肉拼盤

🪵1++韓牛生牛肉石鍋飯🍲 $188

1++韓牛生牛肉石鍋飯

🪵青檸梳打🍹$48
唔太甜,啱我口味,飲完清涼解渴

青檸梳打

🪵菠蘿梳打 🍍$48
入面有兩片菠蘿,仲有淡淡菠蘿香,夏天飲啱晒

菠蘿梳打

位置係正旺角地鐵站TOP商場入面頂層,外面仲有個空中花園 ,環境有氣氛,拍拖慶祝都係一個唔錯嘅選擇

Type of Meal
Dinner