浪漫正宗越南餐廳🇻🇳漫天燈籠🏮越南廚師主理🪔Lua 今次同豬仔嚟到銅鑼灣,哩度有一間好靚既燈籠越南餐廳,兩層高,外面以亮麗嘅紅色外牆,配上黃色欄杆,非常耀眼😍充滿異國風情👍🏻今次終於有機會嚟到呢間餐廳,好好品嚐美食🤗嚟到呢度又點少得打卡呢~一定要記得要着靚靚過嚟影相相啦🥰隨處一看都好似去咗越南當地✈️✨小食自選拼盤(3-5款)$120自選三至五款嘅小食拼盤,我哋揀咗以下呢三款,如果想食串燒就要再加錢,可以講佢嘅醬汁係靈魂,有啲蒜蓉喺入邊,酸酸鹹鹹辣辣甜甜,好惹味🤭仲有半上一啲醃製酸蘿蔔、青瓜🥒👍🏻💕豬肉春卷(2件)網紋外皮一條條好靚,炸得好酥脆,仲有啲蔬菜配搭,餡料十足🥰💕粉包炸兩(6件)外皮係腸粉,似炸兩腸,炸得好香口,不過入邊有齋菜餡料,非常紮實😆💕柑桔汁雞翼(2件)雞翼炸得金黃酥脆,肉質嫩滑,啖啖肉汁😍 散發陣陣金桔嘅幽香,非常清新,絕對係我食過最好食嘅雞翼‼️👍🏻👍🏻✨檸檬羅勒炒碎米飯伴柑桔鷄翼及豬串(各1)$128賣相好靚,五顏六色好繽紛,上面有一隻太陽蛋,伴上綠色嘅羅勒炒碎米飯,羅勒葉果然好香,粒粒米飯都沾上滿滿嘅羅勒葉,顏色好靚,食落仲有檸檬味好清新🍃同樣地都伴上一啲醃製酸蘿
浪漫正宗越南餐廳🇻🇳
漫天燈籠🏮越南廚師主理
🪔Lua

小食自選拼盤(3-5款)

✨小食自選拼盤(3-5款)$120

💕豬肉春卷(2件)
網紋外皮一條條好靚,炸得好酥脆,仲有啲蔬菜配搭,餡料十足🥰

💕粉包炸兩(6件)

💕柑桔汁雞翼(2件)
檸檬羅勒炒碎米飯伴柑桔鷄翼及豬串 (各1)

✨檸檬羅勒炒碎米飯伴柑桔鷄翼及豬串
(各1)$128
賣相好靚,五顏六色好繽紛,上面有一隻太陽蛋,伴上綠色嘅羅勒炒碎米飯,羅勒葉果然好香,粒粒米飯都沾上滿滿嘅羅勒葉,顏色好靚,食落仲有檸檬味好清新🍃同樣地都伴上一啲醃製酸蘿蔔同青瓜、仲有蝦片😍

佢嘅豬肉串非常巨型,大大串,係平時食開嘅兩至三倍🙈醬汁好惹味,仲要外脆內滑嫩,充滿油脂香🤤佢嘅雞翼都係咁好味!炸得金黃酥脆,散發陣陣金桔嘅幽香,非常清新🤗
生牛肉雜錦湯河

✨生牛肉雜錦湯河(不可外賣)$119
呢度嘅生牛肉雜錦湯河好出色,!牛肉味好香濃,好粉嫩嘅牛肉,仲有其他牛嘅部位,牛柏葉、牛皮、牛札肉、牛肉丸、牛肋骨,全部都好腍滑😍湯底好香濃,香葉味好濃郁,再加上青檸汁,味道更加清新開胃🥰
鮮芒芭菲

✨鮮芒芭菲 $98
芭菲賣相好靚,上層有蝴蝶酥做裝飾,滿滿既鮮芒果粒,非常鮮甜,仲有小麥胚芽、寒天晶球、迷你麻糬、迷你蜂蜜蛋糕,配上滿滿既椰子奶蓋!滿滿既夏天風情⛱️🌻
鮮熱情芒果沙冰

✨鮮熱情芒果沙冰 $68
熱情果同芒果既組合真係絕配,兩種水果獨有既香甜,酸爽,完美混合一體,消暑清涼,非常清新‼️仲有西柚做裝飾,同樣地好新鮮😍🥰👍🏻

食物✨✨✨✨
環境✨✨✨✨✨
衛生✨✨✨✨✨
價錢✨✨✨✨

🏠Lúa
銅鑼灣東角道26號怡安大廈1樓13-15號舖及地下13-16號舖
2024-01-31
Celebration
Anniversary
小食自選拼盤(3-5款)
檸檬羅勒炒碎米飯伴柑桔鷄翼及豬串 (各1)
生牛肉雜錦湯河
鮮芒芭菲