2019-02-07 415 views
為延續我地之前嘅曼谷@喪笑之旅,適逢大家都好愛泰菜,所以8月份嘅好友們生日…我地決定要繼續食泰菜慶祝一番!🍾一開始頭盤就緊係泰式小食拼盤啦,泰式沙律,雞翼,春卷,蝦餅,魚餅,樣樣都好好味吖!跟著緊係飲番個靚湯先啦,泰式冬蔭公🍜就唔少得啦,酸酸地辣辣地…正喎!開左我地個胃,而家到主菜!?未住,仲有一定要食嘅香香脆脆🍞蒜蓉包呢~ 不得了…一叫就叫左兩客來食,還有必食嘅生蝦刺身啊!主食就有…黃咖哩炒蟹🦀,泰式炒芥蘭🥦,泰式炒粉絲,辣肉碎包菜。而個黃咖哩炒蟹個汁真係好好味,攪到我地要叫第3客蒜蓉包🍞來拌食埋佢。一啲都唔想浪費啲美食。飯後餐廳送嘅甜品椰汁糕就普普通通啦,無咩驚喜。最後,我準備左(外帶食物)甜品比大家,就係泰國冷凍榴槤雪條🍦,食榴槤嘅朋友都一致好評,因為佢地話好creamy好濃郁。但好可惜我係唔喜愛食榴槤,所以無辦法明白佢地。而泰國7-11芝士飛碟只係大家嘅手信。

,因為佢地話好creamy好濃郁。但好可惜我係唔喜愛食榴槤

泰式小食拼盤
脆脆蒜蓉包
黃咖哩炒蟹
泰國冷凍榴槤雪條
泰國7-11芝士飛碟
2018-08-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday