2012-08-26 61 views
今(26-8-2012 Sun)朝起身後,陪男友食(早)餐,由於我要去報旅行團,就同佢行落荃灣,o黎到都11:00am,呢間o岩o岩開o左門,佢就決定食呢間o既lunch.我o地好快揀o左set lunch中一號$54.00o既蒜香蜆肉意粉同四號$68.00o既蒜香牛仔骨飯.首先到o黎o既係兩個南瓜湯同餐包,餐包烘到好熱,湯亦都係好熱,唔錯o既.而南瓜湯味道就算甜同埋夠杰身.味道: 4分之後我o既蒜香蜆肉意粉到o黎,份量唔多,但蜆肉都算多,落單時女侍應提醒我係辣,問我要唔要辣.上次o係八王子拉麵時,男友就o左我唔叫辣o野,今次就佢啦,要小辣.食落,嗯,辣度o岩o岩好,惹味,意粉係外軟內硬,男友話係正宗意大利煮法,呢個算唔錯.味道: 4.3分之後到男友o既蒜香牛仔骨飯,我試吓啲飯,用雞湯煮過,小小鹹,而牛仔骨呢?味道較得幾好,好香濃,可惜牛仔骨略嫌煎得過火,實實地同硬硬地.味道: 4分然後到餐飲,我要凍奶茶,男友要凍檸茶.o黎到,要我自己加奶同糖水,但由於紅茶唔係咁濃,所以加少少奶同糖水就好夠,不然就冇茶味.味道: 2.5分價錢同服務:埋o左單後我至同男友計有冇加一,原來冇,唔怪得服務一

首先到o黎o既係兩個南瓜湯同餐包,
南瓜湯
餐包
味道: 4分

之後我o既蒜香蜆肉意粉到o黎,份量唔多,但蜆肉都算多,
蒜香蜆肉意粉

味道: 4.3分

之後到男友o既蒜香牛仔骨飯,
蒜香牛仔骨飯
味道: 4分

然後到餐飲,我要凍奶茶,男友要凍檸茶.o黎到,
左:凍檸茶,右:凍紅茶
要我自己加奶同糖水,
奶同糖水
自製奶茶
味道: 2.5分

價錢同服務:
埋o左單後我至同男友計有冇加一,原來冇,唔怪得服務一般啦,又冇畀水又唔理人,不過可能時間真早,只有一個女侍應返工o掛.

環境:
冷氣幾凍,枱與枱之間o既距離有啲窄,不過整體都幾舒適.
2012-08-26
$61.00 (Lunch)
南瓜湯
蒜香蜆肉意粉