2019-07-23 853 views
依排想搵特別風味,知道尖沙咀有一間寫明係World’s No.1 Indian Vegetarian Restaurant Chian ,當然叫埋朋友同小怪去嘗嘗。一去到現場,環境雖然簡單 ,但全場坐爆印度人,有坐低一家人又有情侶傾傾傾,一睇就知正宗,所以立即點餐。見到好多野都有興趣,唔知叫咩。好彩waiter識講英文, 我地當然問佢有咩介紹啦,店員都好親切咁介紹店既特色野比我地Vegetable uthappam 蔬菜班戟 $65一開始我地先叫左個蔬菜班戟,單食蔬菜班戟都好好食,佢仲仲配辣豆湯加3款酸辣醬GHEE ROAST MASALA 瑪沙拉印度酥油烤餅 $70烤餅一上到黎就知點解鎮店必叫,因為烤餅個樣真係好開心,個薄餅好大好大。扁豆做既烤餅,食落有好香既酥油味,而內面釀滿香辣薯仔餡,薯仔餡加有印度香料,食落印尼味十足。Saravanaa special meals 特製薩拉維亞套餐 $120依個套餐極豐富,一個套餐可以充分滿足你味覺。入面包括有酸辣湯 ,辣豆,配菜,印度香料, 雜菜扁豆醬, 特色印度酸咖哩, 乳酪 牛油奶,酸瓜,特製鷹咀豆,酸奶同甜品 個十多個汁。你可以選擇用

見到好多野都有興趣,唔知叫咩。

Vegetable uthappam
蔬菜班戟 $65

GHEE ROAST MASALA
瑪沙拉印度酥油烤餅 $70

Saravanaa special meals
特製薩拉維亞套餐 $120
依個套餐極豐富,一個套餐可以充分滿足你味覺。

你可以選擇用印度薄炸餅,麥餅,同米飯同不同既汁混埋食,極具印度特色

manga lassi $35芒果拉昔
飲品方面,芒果拉昔其實係芒果乳酪
芒果夠吉身但香滑,有夏天的感覺🥭🍹

Special madras filter coffee 特色馬德拉絲咖啡 ☕$30
一入口有苦澀滋味,但之後有甘香仲有奶味

另外提一提每檯都有礦泉水係枱面,注意
細$9,大$12。

我地今次3個人去食,但因分量好足,我地大家都食到好飽,仲覺得好似真去左一次印度咁。正呀。