2019-09-19 397 views
尖沙咀就黎得多,但係重慶大廈都真係第一次去。因為我同朋友都好想食印度野,我哋上網見到重慶大廈有呢間餐廳,就決定要黎試吓。喺門口會有好多人問你要去邊一層,同佢哋講話要去7樓,咁佢哋就會帶你去搭lift。上到7樓轉左就會見到咖喱王個門口啦唔好見佢地唔係香港人樣,其實講中文係冇問題~坐低左佢地就會即刻送個脆薄餅,再加一個綠色醬。呢個醬辣辣地,個薄餅點呢個醬黎食都幾開胃我同朋友都幾鍾意食薄餅,所以就叫左兩份薄餅、兩份咖哩、咖喱角加野飲。呢個係特式香料雞,食落去有好香既牛油味,同咖哩真係好夾,好少辣同好順滑,唔洗送飯就咁食咖哩都覺得好正。再加上佢d雞都係超級嫩滑,一d都唔乾唔鞋,份量又多,呢個咖喱雞一定要嗌!我地仲叫左個雜菜咖哩,呢個同岩岩個咖喱唔同,係辣d既,不過辣既程度完全可以接受。鍾意食菜既話不妨可以試下,菜既種類都幾多薄餅方面我地淨係叫左兩款最普通既,因為我地想用黎點咖喱食~烤麥餅係深色d,比普通薄餅硬少少,但兩款點咖喱食都係咁正!小食方面就叫左一個免治牛肉咖喱角,入面超足料,滿滿嘅免治牛肉,仲有啲菜係入面。食落超級脆,點埋岩岩綠色個個醬仲正。野飲方面就叫左杯特色酸乳,入落去其實咖太酸仲

特色香料雞

雜菜咖哩

烤餅
烤麥餅

免治牛肉咖哩角

野飲方面就叫左杯特色酸乳,入落去其實咖太酸仲甜甜地,食完咖哩再飲啖酸奶真係超爽!大推!另外值得讚嘅係佢哋用嘅唔係膠飲管,而係可回收嘅紙飲管👍🏻
特式酸乳

如果黎到尖沙咀又想食印度野嘅話,不妨黎呢一間都試吓!

特色香料雞
雜菜咖哩