2015-02-16 3288 views
同朋友早放工,佢想食壽司,甩甩轉轉搵到呢間!可能係weekday,好少人,我地選擇坐bar枱,同師傅”交流”餐牌選擇唔多,但小食同小菜都有好多特別嘅item,睇落好多款都想試。第一次黎,乜都試下刺身拼盤師傅好有心機砌得好靚~ 我地兩個唔食三文魚,師傅都肯幫我地換個款。每一款都好新鮮我都好鐘意!特別想提帶子好鮮甜爽口,唔似出面既雪藏貨咁淋到無晒形。壽司拼盤(自選) (12件) $368超抵食之選!壽司單件價錢由$38-118不等,$368 自選12件,咁梗係叫併盤啦!唔好以為佢自選只准你揀低價壽司,其實大部份餐牌上嘅壽司款式(包括Toro、海膽、三文魚籽等)都可以叫,不過每款最多叫兩件。我地叫左: 金目鯛、深海池魚、左口魚裙邊、三文魚籽、海膽、Toro同蔥花碎魚腩。我地另外加左赤貝同蔥花碎魚腩卷。由於朋友鐘意逐件影相,師傅好有心機等我地食完一件再整第二件。整體都幾新鮮,金目鯛同深海池魚係當日精選,好好味。三文魚籽都好新鮮,粒粒脆卜卜。唯一係食到最後嘅蔥花碎魚腩卷D飯有D糊口。另外一提,呢度嘅酸薑係餐廳自己成條醃製,上碟先切一片片好爽口,味道都調得岩岩好小食3款 (自選) $198我地揀左
同朋友早放工,佢想食壽司,甩甩轉轉搵到呢間!

刺身拼盤
刺身拼盤
壽司拼盤(自選) (12件) $368
由於朋友鐘意逐件影相,師傅好有心機

壽司併盤(自選) (12件) + 赤貝+ 蔥花碎魚腩卷
小食3款 (自選) $198

我地揀左自家製魚餅、燒明太子同螢光魷魚
魚餅好彈牙。燒明太子配青瓜片,夾埋一齊食就算無飯送都唔會太咸,而且燒得剛好唔會乾晒,外圍熟熟地,中間仲係生生地嘅。
而螢光魷魚(唔記得影相...)就真係好咸,不過好惹味,我都鐘意
小食3款 (燒明太子)
小食3款 (魚餅)
覺得以呢個價錢,算係好抵食。欣賞佢嘅師傅、經理同侍應都好好服務,好有禮貌。必定番黎再食!

問一問師傅原來呢度開左幾年喇,上番openrice 睇,雖然review唔多,但一個喊樣嘅review都冇,真好野!
2015-02-11
  • 壽司拼盤