恰巧舊生聚會成班「九」男女要搵間就腳得嚟又可以座幾粒鐘吹水嘅地步,某人揀左MK呢間上樓Cafe檯都訂埋就膽粗粗即管一試。旺角登打士街呢種地帶真係最就得人,玩夜咗就算住天咁遠都唔駛搭N車返屋企,旺角實屬舊區重建重點發展區,D樓齡分分鐘同個Friend加埋都唔夠佢高,不過勝左樓底高地方夠大幾適合開設呢類上樓蒲點,大到樓下竟然開到間傢電連鎖店.........廢話講完!一嚟到樓下兩部電梯衰咗一部,成班o靚妹仔迫哂入去仲有位涉就唔好意試入喇!自己踩四層梯樓當練氣吧!旺角上樓俾我嘅印像好多時唔係呢邊婦科診所就嗰邊幾間掛滿顏色招牌各有各做咁,呢道好彩無呢D野環境算唔錯,唔怕教壞我哋依班咁乖嘅同學仔~~小弟向來對食肆都係以食物嘅質素作評比標準為First Priority,本來食咗個盤菜宴先嚟Meet佢哋都唔住食嘢叫杯特飲算,點知俾個女侍應兇多我兩兇(建議啫~建議啫)話最低消費每人$80蚊叫埋嘢食o架要!見佢咁認真咁我都揀咗份「帆立貝芝士西蘭花長通粉」同埋"賣飛佛"思樂冰類飲品「石板街」沙冰,面頭堆滿細細粒棉花糖夾雜住朱古力沙冰香滑得來有咬口,口感唔錯........但其實我根本無飲到因為同朋友掉轉

.........廢話講完!

唔怕教壞我哋依班咁乖嘅同學仔~~

........但其實我根本無飲到因為同朋友掉轉左杯凍啡,香滑、口感呢D形容詞
係從佢表情喘摩出嚟嘅啫!反觀我飲錯呢杯Latta定Cappuccino嘅味道以及
溫度都俾到我驚喜,啡、奶份量尚算恰到好處,同時亦都欣賞飲品面頭的
那些「藝術」,令本來平時唔飲啡嘅我都忽然地愛上。

吹咗一陣水見大家點嘅主菜都仲未嚟,"劉丹"嘅情況時有出現反正出得嚟係
HEA問題不大,要讚一讚之後嚟嘅「帆立貝芝士西蘭花長通粉」,個汁我會
將佢同"紅螞蟻"的長通粉比較,長通粉同個汁嘅比例都恰到好處夠我點乾佢
,只是略嫌粉身唔夠爽口,但有兩大隻帆立貝同芝士西蘭花在前已能奪回
不少分數,相比起"紅螞蟻"那個白汁煎雞雞柳長通粉份量磪有過之而無不及
,不過人哋唔駛每人最低消費$80蚊至食到差唔多質素嘅佳餚美點。

最後都有遇到其他食評遇到嘅疑似趕客個案------越夜就越熱,講到High我哋
都唔夠隔離班廿幾叁人玩得咁高漲,越食越熱只可能飯氣攻心又或者杯冰已
消化咗情有可原。之後阿Sir召位女侍應過來幫手影張大合照,結果出來嘅
相片質素鬆郁矇水準令大家有D唔開心,我相信佢呢D情況要佢做呢類搭單
工作已經麻木,所以相片嘅質素可從佢面上麻木嘅表情反映出來,唔可以怪
人,俾著你咁嘅鐘數見人哋HeHe哈哈自己仲要任勞任怨,撐得起依份工簡直
係EQ訓練場。最後最後忽然嚟個一人一小碟Cheese Cake甜品,水準係OK
得嘅~ 至起碼唔似會凍傷條脷又或者倒汗水蛋糕咁款我哋已經幾滿意架喇!

2010-09-18
$80 (Last Night Supper)
Celebration
Anniversary