2021-11-10 1052 views
本來想叫“柚皮遼參“,其中一位女店員表示沒有柚皮。我們便詢問會否柚皮改其他食物?女店員表示可改冬菇或鵝掌,但價錢會貴些。問她幾錢,她又不肯說,只係不停講要加錢,重覆問了幾次都不肯講價錢。於是我們直接問其實“柚皮遼參“有冇得叫,她則表示可以散叫遼參或柚皮改為其他食物,但始終都是不講幾錢。其實我地都係想知幾錢先決定叫唔叫姐,點解問個價都咁難??之後想叫另一個“鮑汁扣澳洲鮮鮑魚(4頭)“,她第一句問我地要點煮,清蒸?我講個餐牌寫住“鮑汁扣啊!“佢好似仲未明......同佢講要一隻,佢話冇得叫一隻,要兩隻起。但個餐牌只係講幾錢一隻,我地反覆看了餐牌無數次都沒有看到標明兩隻起,我們最後直接唔要。叫咗個濃湯大煲翅,送菜員放底個煲同翅表示待應會俾個爐我地幫我地煲。點知等等等,無人理我地,反而係隔離枱兩個食客問我地啲野食就咁放係度無人理?最後大叫待應(應該叫中經理)先有人黎幫我地。餐廳服務真心唔得!
女店員表示可改冬菇或鵝掌,但價錢會貴些。

其實我地都係想知幾錢先決定叫唔叫姐,點解問個價都咁難??

同佢講要一隻,佢話冇得叫一隻,要兩隻起。

餐廳服務真心唔得!