2021-04-19 2016 views
服務態度奇差,今晚大約6:30跟朋友一起到大埔富萊花園稻香分店晚飯,約7:40食完行出去俾錢嘅途中我朋友被地下的油漬還是水漬都搞不清楚係油還是水,總之係地濕滑導致成個人反側撻咗係地,職員見到完全唔理齋係識得企埋一邊,叫佢嗌同事嚟幫手,係有多個職員行咗嚟不過唔知點解行到過嚟又係識得企喺度又唔會第一時間扶返人起身又或者拎張凳過嚟俾人坐番起身先囉,真係好得意,居然係其他食客不段叫先識囉拎張凳,才識得拎返個小心地滑提示牌出嚟,職員完全好似事不關己態度,齋係識得賴個清潔冇抹好撻地喎!但係事發時我見到小心地滑嘅提示牌係收起放埋一邊囉,而唔係出事嘅位置囉!我都好想知究竟你哋集團如何培訓員工呢?呢啲係你地既服務態度?!發生意外嘅常識?!我即時問返第二個行過嚟嘅職員,點解你哋唔識得幫手一齊負返跌低咗嘅客人起身先呢?佢居然九唔搭八答我第一個職員頭先佢驚喎,我反問返同我講個位第二個職員咁妳驚唔驚呢?完全冇扶過囉!簡直不知所謂,結果我朋友費事我情緒激動就嗱嗱臨俾錢走,離開咗佢先同講其實佢撻得好應好痛!麻煩貴集團嚴加注意下培訓員工注意地下濕滑情況及應變方案!!!而唔係淨係識得齋企囉!!!

2021-04-19
Type of Meal