2018-06-29 807 views
琴晚兩個人入嚟食,侍應帶位坐左張四人枱。當時餐廳仲係冇乜人,咪隨手將個袋放係隔離位度。點完餐,之後就等野食嚟啦。等嘅途中,冇啦啦旁邊出現左把女聲好唔客氣咁講:「先生,你個袋呀!」我望一望,原來個中年阿姐侍應想俾兩個人坐我隔離個位。其實餐廳人多要搭枱我明白,我亦好樂意拎開個袋。但係你句「先生你個袋呀」真係聽到我即刻火滾,一啲禮貌都冇。如果我係食茶記就話姐,阿姐你間餐廳收加一嫁,啲服務態度咁差學咩人收服務費呀?老實說野食係好味嘅,之前幫襯過其他分店都好好食。但係呢個中年阿姐嘅態度真係食到我成肚火,以後唔會再幫襯呢間分店了。
琴晚兩個人入嚟食,侍應帶位坐左張四人枱。
2018-06-28