2011-06-01 9 views
唔食放題的我,因為睇到資深食家食評介紹新開『松家日本料理放題』好吸引,已經立刻打電話訂位,晚市5:30~8:00兩位再通知老公大人最早到達松家,看menu後幾乎全部想order餐牌有刺身,壽司,火焰壽司,手卷,鐵板燒,串燒,一品料理/煱物,炸物,天婦羅,燒物,沙律/小食,飲品,雪糕!frist...order drink 熱柑桔檸檬/鮮榨西瓜汁,再order刺身/壽司......全部都好得,三文魚同八爪魚最新鮮!食咗好多round! 附送量級食物(四選一),鵝肝入口即溶虎蝦肉好彈牙,十分值得一讚(每人有一客)串燒雞翼d肉好硬,平日係屋企烤雞翼就算時間長都未試過出現(好硬),此時向職員反映知會呢個情況,過咗一陣,經理向我哋表示知道雞翼情況,建議再試燒烤時間短d雞翼,我同老公本來放棄唔再order,但經理很有誠意,十分關心重視客人意見 我也不推搪再試,但係最終答案=一樣..... 羊扒肉質非常嫰,多肉汁,串燒豬肉好野味配搭大葱一齊食good,燒蝦夠大隻,鐵板燒嘅薄燒牛肉先至係完美製作,真係好好味~~食一啖,口腔已經滲滿牛肉汁薄牛肉一咬便溶,細心觀察原來每塊牛肉帶點脂肪
再通知老公大人
最早到達松家,看menu後
幾乎全部想order

甜蝦,劍魚,八爪鱼,喜靈魚剌身
黃金墨魚子,火焰芝士三文魚壽司

附送量級食物(四選一),鵝肝入口即溶
虎蝦肉好彈牙,十分值得一讚
(每人有一客)
鵝肝多士
燒虎蝦
我也不推搪再試,但係最終答案=一樣.....
雞翼

薄牛肉一咬便溶,細心觀察原來每塊牛肉帶點脂肪,所以咁滑咁香 2 round!
羊架,大豬肉串
只有晚市供應蟹粥,粥底夠綿
蟹粥

基本功嘅沙律,老公鐘意多蟹子,order時要求加多,但應該無呢!四款雪糕我都好鐘意,波籮味最美味
最後再order飲品,老公不經不覺飲了5杯西瓜汁,但再order蜂蜜綠茶
haha~~
芝麻,紅豆,綠茶,菠蘿雪糕,蟹子沙律

所有食品未能完全試哂~eg炸天婦羅,炸吉列蠔,炸芝士年糕,燒鯖魚,海膽炒飯,三文魚蟹子炒飯,吞拿魚他他..........因太飽了

在此必要讚揚侍應Michael,非常主動,service is very good !!!!

2011-05-30
燒虎蝦