2015-05-19 342 views
如果要吃比較特色的西餐,多數人會去中環或灣仔區,今日放假同女朋友去西貢拍拖,朋友有介紹,呢間餐廳以英式主題作佈置,再揉合柔和燈光...拍拖一流,整體感覺亦很悠閒寫意.但係落雨,所以搵個地方Happy hour飲返杯生啤同食小小野,由於呢到賣既生啤都係一D新既產品,經理免費請我試曬所有生啤,最後來了一杯來自西班牙既Mahou,非常有濃郁既啤酒味,唔苦,絕對可以黎多Round到點食物的時間,叫左4隻生蠔,一個Ceasar salad始終都未到晚飯時間 唔想食咁飽生蠔係來自法國 大小係No.1 只係賣$78 唔算貴 叫夠半打仲送白酒 岩曬唔飲啤酒既女朋友 可惜食唔到咁多隻 如果唔係可能叫夠一打.而靚女侍應就話呢到個Ceasar salad 好出名 個汁係大廚每一日新鮮返黎調教 又真係好正 完全係出面未食過既味道 .最後埋單$600有找 唔太貴 下次再入西貢一定會再黎
啤酒

法國N1生蠔