2018-02-08 165 views
我成日都去九龍城食泰菜,質數不洗講一定高。但近日天氣凍凍地真心不想長途跋涉四圍覓食。見到樓下開了間泰屋不防試試它們水準。裝修高雅有泰國風情,感覺舒服,同朋友食飯不錯選擇。簡約木系檯面,地方都開揚,不係擠迫。首先 order我最愛的芒果沙冰,好夠芒果味道,可惜天氣冷,要慢慢飮先可以完成。這個真是必食原個椰盅海鮮焗飯,出煙椰汁漏出來,有好多椰子粒做炒飯底。有大蝦、魷魚、青口、帶子,仲有其他蔬菜配合做炒飯底。之後再原盅去焗,要二個人先食完。醃酸辣鳳爪味道酸辣適中,又無骨,又有酸辣菜一齊食十分開胃,也是泰國菜特色。但嫌細碟少少。這個又真的不錯,啖啖蝦肉,不多粉,炸嘢最緊要新鮮炸起熱烘烘不油膩。再點上泰式辣汁再配一支啤酒就一流😋食完肉要叫個菜平衡飲食金字塔。芥蘭出奇地爽甜, 配上咸肉是我之愛,二個人食完真的滿足。二個人埋單每人百幾元是好合理及抵食,下次再幫襯.

裝修高雅有泰國風情,感覺舒服,同朋友食飯不錯選擇。

簡約木系檯面,地方都開揚,不係擠迫。
芒果沙冰

原個椰盅海鮮焗飯

醃酸辣鳳爪

泰式炸蝦餅

啤酒就一流😋
鹹肉炒芥蘭

二個人埋單每人百幾元是好合理及抵食,下次再幫襯.
芒果沙冰
原個椰盅海鮮焗飯