2017-12-04 5427 views
難得閒日放假, 抓緊機會約埋大同去食lunch buffet先, 大同話逸東有優惠, 一於去試試!!餐廳食物選擇都唔少, 冷盤沙律位, 有三文治, 烤蔬菜, 煙三文魚, 凍切肉等等。刺身同壽司就少啲選擇, 大路選擇有三文魚, 八爪魚等等, 壽司賣相都比較遜式, 所以冇試到。逸東lunch buffet重點之一係有生蠔食, 生蠔補充得幾快, 見到好多食客都一碟一碟甘拎, 生蠔係黎自愛爾蘭, size唔算大, 比較細, 食落都唔錯, 比較爽口鮮甜, 而且一啲都唔腥, 難怪甘多人拎喇!!仲有淡水小龍蝦, 小龍蝦有膏, 蝦肉都爽彈, 生蠔當然要再食喇! 八爪魚切得比較薄, 所以食落比較嫩!餐廳熱盤味道都唔錯, 魚柳用上白汁, 魚肉都嫩。BBQ豬肋骨醬汁惹味, 如果再入味啲, 會更好! 熱盤見到多數以印度為主, 有咖哩牛, 用上牛肋條, 肉都淋, 咖哩香料味道濃郁, 加埋米飯一齊食更正! 仲有雜菜咖哩, 味道唔錯, 可以試試。即煮檔有生滾粥, 點左牛肉雞粥, 粥底好綿, 加上勁脆嘅油炸鬼, 幾好味!!食完粥, 已經暖左胃喇, 當然要食另一亮點, movenpick雪糕喇, lunch buffe

刺身壽司就少啲選擇, 大路選擇有三文魚, 八爪魚等等, 壽司賣相都比較遜式, 所以冇試到。

, 而且一啲都唔腥, 難怪甘多人拎喇!!

!

! 仲有雜菜咖哩, 味道唔錯, 可以試試。

食完粥, 已經暖左胃喇, 當然要食另一亮點, movenpick雪糕喇, lunch buffet都有提供5款口味
, 有皇牌嘅雲尼拿, 比利時朱古力, 士多啤梨, 咖啡同乳酪口味!

雪糕車外仲有好多唔同配料醬汁俾你配搭, 有好好味嘅軟糖
!

弱雞嘅我只能食到兩球渣, 朱古力好好味, 唔太甜, 有少少苦味, 完全唔會漏
。士多啤梨味偏酸, 啱哂我呀, 好重士多啤梨味, 好好味!!

甜品區都幾大, 而且樣樣好精緻同吸引

中間嘅焦糖燉蛋真係必食呀!!! 焦糖面好脆, 而且燉蛋好濃郁同質感幼滑, 真係好好味
!!! 推介!! 餐飲係自助, 喺生蠔區隔離, 有咖啡, 檸檬茶, 檸檬水等等。
店員反應快, 收碟同斟水密密手, 而且有禮貌!
用左openrice 6折優惠券之後, 折左大概每位150, 大同同我都覺得幾抵食, lunch buffet有生蠔有雪糕, 如果熱盤同刺身更吸引就更好!!!
Type of Meal
Lunch