2015-01-22 3460 views
食物要好食嘅話首先係要新鮮同埋當做,懷石料理一定會符合到呢個條件。由於價錢昂貴,我從來都冇食過懷石料理。呢間係我第一次幫襯,不過都非吃正式懷石料理,只係想食新鮮嘅食物。呢度午餐有得三百幾蚊食會席料理,或者百零二百蚊食定食,我選擇左食定食,一來比較平,二來選擇比較多,我哋今日六個人來食,每人叫不同的定食,已經可以食到不同種類的食物了。我們當中四位朋友系魚生嘅忠實粉絲,我哋分別叫左兩客刺身定食和兩客壽司定食,另外嘅朋友叫左一個燒魚定食和一個野菜魚鍋定食。壽司定食可以自選十二件壽司,刺身定食有海膽、帶子、三文魚子、吞拿魚腩、蝦這魚類刺身等,全部都好新鮮,一上枱就令人覺得興奮,尤其壽司上的大大隻海膽和帶子,有新鮮份量有大,令人印象深刻!燒魚方面選擇了燒花魚,比較多骨,而野菜魚鍋方面也很鮮味。餐飲方面可以選擇手打抹茶,甜品是杏仁豆腐花。有水準的日本料理,打算下次帶外國返來嘅朋友嚟食。

我們當中四位朋友系魚生嘅忠實粉絲,我哋分別叫左兩客刺身定食和兩客壽司定食,另外嘅朋友叫左一個燒魚定食和一個野菜魚鍋定食。壽司定食可以自選十二件壽司刺身定食有海膽、帶子、三文魚子、吞拿魚腩、蝦這魚類刺身等,全部都好新鮮,一上枱就令人覺得興奮,尤其壽司上的大大隻海膽和帶子,有新鮮份量有大,令人印象深刻!燒魚方面選擇了燒花魚,比較多骨,而野菜魚鍋方面也很鮮味。餐飲方面可以選擇手打抹茶,甜品是杏仁豆腐花。

有水準的日本料理,打算下次帶外國返來嘅朋友嚟食。
餐飲可選擇手打抹茶
海膽壽司太好食了
2015-01-19
$250 (Lunch)
餐飲可選擇手打抹茶
海膽壽司太好食了