2021-04-11 191 views
呢間泰國菜之前都想黎食,放工時間非常之多人,今日星期日時間尚早就過嚟試吓。夜晚6點黎到,都仲有好多位,環境都坐得幾舒服。炭燒豬頸肉 ($80)豬頸肉份量都幾多,一份超過十塊,點佢嘅醬汁非常之開胃,呢個醬汁唔係普通嘅酸甜醬,係比較重檸檬味。醃肉碎生菜包 ($85)肉碎生菜包一上枱非常大份,食落極之惹味,食得出泰國嘅香料味好足夠,如果可以辣多少少就仲正啦。馬拉盞炒椰菜苗 ($82)炒通菜就食得多,椰菜苗唔係間間餐廳都有。呢碟菜火候炒得啱啱好,椰菜苗都好嫩。印尼海鮮炒貴刁 ($88)碟貴刁炒得好有鑊氣,海鮮方面有蝦,青口同魷魚都各有兩件。仲有我真係好鍾意佢呢個闊嘅河粉,食落超滋味。泰國椰青 ($42)黎泰國餐廳點少得椰青。原個椰青超清甜,入面嘅椰青水好多,上枱差啲滿出黎咁制,飲完啲椰青再用匙羹食埋佢啲椰青肉,畫上一個完美嘅句號。我同友人食完大概七點半左右,全場超過一半滿晒,呢間泰菜餐廳幾值得推介。

夜晚6點黎到,都仲有好多位,環境都坐得幾舒服。
炭燒豬頸肉

炭燒豬頸肉 ($80)
醃肉碎生菜包

醃肉碎生菜包 ($85)
馬拉盞炒椰菜苗

馬拉盞炒椰菜苗 ($82)
印尼海鮮炒貴刁

印尼海鮮炒貴刁 ($88)
泰國椰青

泰國椰青 ($42)

炭燒豬頸肉
醃肉碎生菜包