2015-08-29 653 views
抹茶提拉米蘇(hk$49)細細個既木盒裝上tiramisu, 再灑上抹茶粉, 配上口感濕潤的蛋糕底, 每一啖都食到好濃既抹茶、芝士味,而最後飲杯苿莉花茶減低肥膩感!鴛鴦雪糕抹茶雪紡蛋糕(hk$69)當蛋糕送到黎,我同男友真係嚇襯,足足有半磅咁大,開頭只以為好似食TEA SET個D CAKE既SIZE!賣相幾靚同MENU相中一樣,口感軟綿,但蛋糕好dry, 雪紡蛋糕內裡乜都無,只係表面擦上綠茶cream,抹茶味唔濃,相反抺茶雪糕比較好食,而另一球雪糕係牛奶味!最後有D失望,食唔曬想帶走,佢地竟然無外賣盒提供!! 傳統抹茶 (hk$19) 白玉煙韌,抹茶苦澀但回甘唔重!
抹茶提拉米蘇(hk$49)
鴛鴦雪糕抹茶雪紡蛋糕(hk$69)
傳統抹茶 (hk$19) 白玉煙韌,抹茶苦澀但回甘唔重!