懷舊特色甜品糖不甩買少見少🥹,曾經係西九龍商場一間小舖回訪n次,今次呢間火鍋店全餐最出色既免費甜品驚艷到我,其他食材新鮮。環境同樣走懷舊路線,播住海闊天空等等經典之作可以好好回味下.ᐟ◮ 芫茜皮蛋魚頭鍋$158 ⧫ ⁸ ⁄ ₁ ₀未煮之前已經飲左好幾碗,好好味🤤 湯頭濃郁又唔會偏鹹重味精。如果鍾意雞湯可以揀冬浦美人鍋,有雞件食。.ᐟ◮ 安格斯牛肉$198(細) ⧫ ⁸ ⁄ ₁ ₀大概15 件,厚度適中,碌10 s左右已經熟晒,牛味重,油脂分佈均勻,好嫩滑☺️。食肉獸可以揀大份,會有2 倍肉量🙌🏼.ᐟ◮ 牛舌 $88 ⧫ ⁸ ⁄ ₁ ₀肉質爽口無失望.ᐟ◮ 鴛鴦蚌 $148 ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀ 2 隻品種,我鍾意珊瑚蚌多啲,更加爽口鮮甜。大概有10 隻左右.ᐟ◮ 鱔片 $108 ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀ 切到薄薄一片,好易熟.ᐟ◮ 鴛鴦手打滑(3選2) $108 ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀ 揀左黑松露墨魚滑和蟹籽蟹滑都出色.ᐟ◮ 皇帝菜$42 ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀ 打邊爐揀呢隻菜特別入味,一個菜籃份量真係幾多下.ᐟ◮ 錦鯉糖不甩 Free

.ᐟ◮ 芫茜皮蛋魚頭鍋$158 ⧫ ⁸ ⁄ ₁ ₀

鴛鴦蚌

.ᐟ◮ 鴛鴦蚌 $148 ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀
白鱔

.ᐟ◮ 鱔片 $108 ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀
切到薄薄一片,好易熟

.ᐟ◮ 鴛鴦手打滑(3選2) $108 ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀
揀左黑松露墨魚滑和蟹籽蟹滑都出色

.ᐟ◮ 皇帝菜$42 ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀
打邊爐揀呢隻菜特別入味,一個菜籃份量真係幾多下
糖不甩

.ᐟ◮ 錦鯉糖不甩 Free ⧫ ⁹ ⁄ ₁ ₀
呢個懷舊甜品係店舖特色。錦鯉其實係糯米糍,店員會幫手放入湯煮下,然後等到佢軟糯,再放入花生芝麻醬撈勻🥜。 鹹甜出奇地夾,花生味好香濃,食到花生粒粒🤤

.ᐟ◮ 花奶果凍Free ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀
果凍酸酸地,花奶Mix 埋又幾好食😅

安格斯牛肉細
牛舌