由細到大都好鍾意打邊爐,但係食親嘅一間有一間咁執笠,所以都唔知邊間好食。有一次喺台灣食過無老鍋之後,發覺呢間嘢真係不得了,非常之好食。之後喺香港搵得到佢嘅足跡,就二話不說咁入去試。叫咗鴛鴦鍋,真係超級好食,任食豆腐同埋鴨血,淨係食呢兩款已經非常之惹味,再加上個湯底,就咁飲咗一啲都唔會覺得鹹,然後聽個店員推介,叫咗個牛嘅拼盤,啲牛好新鮮勁香牛味,唔似出面嗰啲舖頭,俾啲急凍有陣雪藏味牛肉你。然後再加多個丸嘅拼盤,啲丸又係好好食,全部都好彈牙,應該全部都係自己間舖頭整出嚟。其實仲有嗌咗個排骨酥,個排骨酥真係一定要推薦你去試,因為係舖頭自己整,好有台灣風味,好食到不得了。仲有嗰個雪糕豆腐,唔想講太多,因為真係好好食,起碼加添咗三次!佢本身張枱都包咗壺茶,茶已經好好飲,唔使再額外叫咩特別嘅飲品,除非真係好想飲啦
  • 冰淇淋豆腐
  • 鴛鴦鍋