2011-01-30 32 views
天氣凍, 除左打邊爐之外, 好想食d暖笠笠既食物, 前幾日就同三位朋友去新羅寶食韓國料理, 因為可以bbq + 食石頭鍋飯!第一次去尖沙咀分店, 感覺銅鑼灣店大少少, 但尖沙咀分店環境比較warm~一向都鐘意食新羅寶既kimchi, 多款又好味, 特別係小魚乾及蘿蔔, 我地都refill左幾次呢~!黎到緊係要試下韓式bbq 啦~! 我地點左牛肋骨及豬肉... 牛肉方面, 朋友比較鐘意食熟d, 但我覺得medium-well 係最好味既, 所以我可以第一個品嚐 真係好好味, 亦燒得好香~~!!跟住就係豬肉, 嘩, 有點意想不到既juicy, 我甚至覺得比牛肉更好味~! 我下一次一定要再食 ^^除左肉類, 我地仲點左海鮮薄餅, 韓式米粉及石頭鍋飯, 樣樣都好好味, 特別係個鍋飯, 飯夠軟又辣辣地, 天氣凍既時候食特別好味~! 為左進一步暖身兼進保, 我地仲點埋 人參雞湯!個湯都算做得唔錯, 雞好soft, 而且有好多糯米, 不過覺得人參味道唔夠, 同係韓國時食既人參雞湯有點差別...整體黎講, 呢餐好好味, 闣後仲有糖水同水果送, 真係食得好飽~!!!下一次我要試大蝦同雞肉, 因為朋友話

真係好好味, 亦燒得好香~~!!
牛肋骨
非常juicy的豬肉
為左進一步暖身兼進保, 我地仲點埋 人參雞湯!
下一次我要試大蝦同雞肉, 因為朋友話好好味的! ^^
2011-01-27
牛肋骨