2005-12-09 1 views
昨天十個人食勁過飯, 唔知邊個提議黎打邊爐. 我地十個人有兩個爐, 湯底分別係沙爹同皮蛋芹菜.由於係任飲任食, 於是叫左好好好多野食, 都唔記得咁多, 唯有講下d有印象既1) 粟米: 好甜好好味^^2) 肥牛: 唔係特別鐘意食, 食左幾片, 都幾香啦, 朋友們則食完一碟又一碟3) 魚皮餃: 水準ok, 幾好味啦, 朋友們又係食完一碟又一碟, 食量都幾驚人4) 墨魚丸, 貢丸: 新鮮製既, 墨魚丸夠鮮甜好味, 貢丸都幾香每位送兩隻蝦, 北寄貝同魷魚. 蝦細細隻都叫鮮味, 魷魚d味辣辣地好奇怪, 反而北寄貝就幾好食, 好有海鮮味~!另外又食左芝士腸, 烏冬, 雞肉, 豬肉, 鵝腸, 西洋菜, 金菇, 羊肉等等...埋單每人$105, 食左2小時多, 又飲左4-5 jar 竹蔗水, 又吹水一番, 都物有所值啦....可惜有好多人食完飯就食煙, 攪到成個身都係煙味, 好臭呀, 快d立法禁止係食肆吸煙啦!!!

1) 粟米: 好甜好好味^^