2021-03-17 963 views
同一班大學莊友挑戰完西貢三尖之一嘅釣魚翁後,係山底見到一架出觀塘冇咩客嘅van仔就隨心咁跳左上去,途中random見到呢間新開嘅工廈café幾靚所決定去試下!假日觀塘嘅樓上café經常座無虛席。好彩呢間café新開冇耐、咁啱有一枱四人枱嘅客走左、又咁啱我地出lift轉啱個靚彎快過後面同樣walk-in嘅客人幾秒,我地好好彩咁等左1分鐘都唔夠就成功入座~~~日式Café嘅設計簡約清新,其中一邊隔著落地玻璃設室外座位,柔和嘅陽光可以經玻璃直接射入室內,感覺好闊落好舒服,完全冇一般工廈侷促嘅感覺!行山行道到㷫烚烚先嚟杯Relish Iced Tea,認真透心涼~ Set lunch嘅蘑菇湯用料十足,creamy得嚟食得到蘑菇碎,配蒜蓉包JENGssss ~正當我糾結緊mains要 軟殼蟹野菌松露忌廉汁意粉 定 飛驒和牛漢堡配炸甜番薯條好嘅時候,其中一個同我一樣心大心細嘅friend suggests 同我share!真係太好了~~軟殼蟹係我出街食飯經常order嘅菜式,因為係屋企唔會整。軟殼蟹外脆內嫩,簡單加crème sauce意粉已經好滿足!飛驒和牛漢堡配炸甜番薯條都OK~ 特愛薯條!

Relish Iced Tea

蘑菇湯

軟殼蟹野菌松露忌廉汁意粉

飛驒和牛漢堡配炸甜番薯條都OK~ 特愛薯條!
飛驒和牛漢堡配炸甜番薯條

大家食完之後都fully recharged!我地呢支莊充分體驗左「做運動係為了食更多好野」💪💪嘅格言。
2021-01-24
$147 (Lunch)
Relish Iced Tea
蘑菇湯