2016-10-28 94 views
Petite House位於銅鑼灣時代廣場,係雪糕甜品店。早前見到facebook有page介紹佢D雪糕口味多之餘,啲雪糕仲好新鮮咁喺度轉啊轉,個樣好似好滑好吸引。味道款式都真係幾多,眼花撩亂,一時之間真係唔知揀咩味好~ 最後揀左芝麻味同tiramisu味。今次食雪糕有一個意外,就係當我掛住影相嘅時候,點知成杯雪糕唔小心跌咗......其實相機都未食到...... 店員見到之後就話整個一杯新俾我,所以我覺得服務幾好。雪糕係滑嘅,不過唔算特別。芝麻味好似食緊芝麻糊,幾濃,唔錯。但Tiramisu味略嫌失色,如果佢唔係落咗少少可可粉咖啡粉係上面嘅話,其實我覺得個雪糕本身完全冇tiramisu味,插係度個塊餅味道亦唔正宗。不過我見到佢堂食都幾多特別款色嘅甜品,咁岩行過嘅都可以黎一試,期望唔好過高就ok~環境氣氛: ★★★☆☆食物質素: ★★★☆☆服務態度: ★★★★☆

環境氣氛: ★★★☆☆
食物質素: ★★★☆☆