Happy Friday lunch約左同事食lunch,想食越南菜,黎左呢一間好多年無幫襯既施心畢老撾餐廳,早一兩個鐘頭係OpenRice訂座都仲有位。餐牌好似一本雜誌,有湯粉,撈粉,飯,小食等等,價錢經濟實惠。是冧彈雞全米椰子湯粉 $78 另加一今日想重溫久久無食既椰子湯粉,揀左是冧彈雞,同湯粉分開上。是冧彈雞份量都幾多,原來係脆皮鷄肉,味道唔錯,口感外脆内滑,另配甜甜醬汁,令鷄肉味道更好。鷄肉配有生菜一片,青瓜,茄子同車厘茄各一,蔬菜量都可以。全米椰子湯粉個湯真係好正,椰子味香濃,飲嗮都唔口渴。全米粉好幼身同滑溜,配有爽脆芽菜同少少生菜。成個餐食嗮都夠飽。南薑香茅水 (跟餐)呢個價錢仲包野飲,選擇都唔少,凍飲要加錢。我杯熱南薑香茅水唔過甜,不過南薑同香茅味道就唔出。中環呢個價錢同質素,去邊度揾?仲要可以walk-in。

是冧彈雞全米椰子湯粉 $78 另加一

是冧彈雞全米椰子湯粉

南薑香茅水 (跟餐)
南薑香茅水

中環呢個價錢同質素,去邊度揾?仲要可以walk-in。
2022-08-19
$86 (Lunch)