2016-03-07 659 views
對心太軟情有獨鐘, 聽朋友介紹呢間HESHEEAT係著名的, 所以黎試, 看門面的招牌, 已感到有時尚感及充滿年青人的感覺, 看看餐廳裡面, 果然大部份為年青人及上班一族, 因座位排得滿滿, 但外面還不断有人排隊就知好味啦, 看見餐牌, 好FANCY的設計, 啱晒年青人, 而且不同款式, 迎合不同人口味, 叫了一個帶子青蘋果焦糖合桃蜜糖芥末醬沙律, 一看個名,已一目了然, 知道有咩材料, 都好大碟, 青蘋果同菜都好爽口, 好新鮮, 最欣賞為焦糖合桃, 超脆口, 好甜, 超香口, 配了蜜糖芥末醬, 令每啖菜都甜絲絲的, 好夾, 另叫了個小吃, 炸雞翼韓式辛辣醬, 共四件,雞翼好肥美, 外皮超香脆, 有脆皮的外皮, 脆卜卜, 好正, 加上原來不辣的辛辣粉, 對我這種不食得辣的人, 但又愛重口味的人, 好喜歡這個小吃, 而且肉質厚厚的, 充滿肉汁,好味道!食住香口小吃當然要配上冰凍飲品, 叫了Strawberry Rose Tea, 好清涼, 還有士多啤梨肉粒, 好足料, ROSE TEA不會太甜, 透心涼的飲品, 最後上甜品, 著名的拖肥果仁心太軟, 外脆的朱古力蛋糕, 一切開, 溶岩般的
帶子青蘋果焦糖合桃蜜糖芥末醬沙律,
炸雞翼韓式辛辣醬
Strawberry Rose Tea
最後上甜品, 著名的拖肥果仁心太軟, 外脆的朱古力蛋糕, 一切開, 溶岩般的朱古力醬湧出, 好漿口, 另外襯托著面灑上果仁的呍喱拿雪糕, 令朱古力不會太溜, 還有少許拖肥醬在旁, 配搭得非常有心機, 賣相好靚, 好滿意這個甜品
2016-02-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
帶子青蘋果焦糖合桃蜜糖芥末醬沙律,
炸雞翼韓式辛辣醬