2018-02-05 702 views
同朋友上堂前,佢介紹黎響元朗食依間粥品鋪,以前會成日響‘為食街’食國記,依間都係新嘗試,鋪面細細,就坐左好多人睇餐牌有好多款食物😆超級吸引我地分別呻左個蕃茄牛肉粥、西洋菜陳腎肉丸粥、小食就有土魷絲炒麵同炸糉,炸糉聽落就好特別,本身想再叫🙈俾友人阻止,驚食唔灑炒麵食落有鑊氣,幾好味,加上有辣醬就更惹味個糉比想像中好食!有砂糖配合就更出色,第一次咁樣食覺得好新奇到兩碗主角出場啦先講友人個粥,蕃茄味好濃郁,食落好開胃,而我果個當然唔洗點講啦係好好味,本人超愛西洋菜同肉丸,依個配搭好清新,解辣一流,仲聽到原來可以揀咩款肉丸,下次定要再試!幸好友人叫停我,如果唔係差點食唔灑浪費左勁推薦大家一試,真心覺得整得幾出色,不過要挑剔就係座位有限,感覺較擠逼,希望貴店可以擴充營業
睇餐牌有好多款食物😆超級吸引

土魷炒麵
煎咸肉棕

炒麵食落有鑊氣,幾好味,加上有辣醬就更惹味
到兩碗主角出場啦
蕃茄牛肉粥