2018-05-12 249 views
終於考完試,決定同班friend食餐好,要對⾃⼰好啲!朋友話試過”組長”放題覺得唔錯,⼀於去試下。 成⽇去旺⾓食,今次轉下場去銅鑼灣試下。$208 ⼀位 加多$38可以加多幾野,有最想食既特⼤赤蝦、 珍寶帶⼦、安格斯⽜柳,咁⼀定要加la! 食放題第⼀round緊係食刺⾝! 三⽂⿂好新鮮⽽且夠肥美,唔係邊位幾⾼質,有時其他放題會比邊位,覺得冇咩味,但組長唔會值得 ⼀贊!北寄⾙我⾄愛,夠爽⼝,食多廿塊都得。甜蝦細隻但都鮮甜。 呢碟刺⾝⼀上即刻哇左聲,好⼤隻赤蝦,真係”極⼤”,即刻⼼⼼眼。 赤蝦超鮮甜⾁質爽⼝,正!超滿⾜!珍寶帶⼦都唔差,⼤⼤粒⼜鮮甜。再嚟係壽司。叫左4款,鰻⿂、火炙和⽜、火炙三⽂⿂、帆立⾙。 壽司細細舊唔驚食得多好快飽。火炙和⽜同三⽂⿂好香,忍唔住食多幾舊,饅⿂都好食。 安格斯⽜柳、花之戀同三⽂⿂籽海膽花之戀。 ⽜柳有驚喜,估唔到咁好食⼀啲都唔un,⽜味濃。 花之戀已經係必叫,細細粒勁多蟹籽可以⼀啖⼀個,估唔到仲有升級版有埋三⽂⿂籽同海膽。2款都好 食,海膽唔腥。 到爐端燒。 有鰻⿂、⽜肋⾁、雞⾁元⾙、雞軟⾻。 元⾙雖細但夠彈牙,鰻⿂熱辣辣好食,雞軟⾻同⽜肋⾁都正常,唔錯。

仲有芝⼠焗扇⾙。 芝⼠好香,有煙⾁同沙律醬係入⾯好開胃。

點少得天婦羅。 蟹棒正常,呢到有香蕉天婦羅,香蕉味好濃,可以當係甜品

另外加錢叫左2⽀sake⼩酌⼀杯! 都幾順⼝⽽且夠凍,好啱成班friend或者幾個知⼰嚟食。

出⾯有⾃助甜品、汽⽔果汁、熱茶仲有啲熱食。 最後嚟個紅⾖雪糕做完結! 呢餐都係⾼質放題