2021-12-14 222 views
呢間開業十年既小茶室 — 茶。家 Teakha位於上環巷內 好彩仲識睇地圖 所以冇浪費腳力😂我諗同好多人一樣 因為佢年尾結業既消息而知道佢既存在而專登過黎朝聖(?)最後同大家既評價一樣 值得再黎 尤其係我呢啲茶控偽(?)文青(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)同埋任坐唔嬲 有樓上樓下店內店外吧枱膠箱齊全 仲有美美既書櫃同賣茶既架子!呢到成個氣氛都好休閒 望周邊既人傾吓計睇下書 可以逃離下人類荒謬 正!今次呀朋友好彩係比我更茶控架啫 所以大家都好享受🥳但嗰日等朋友收工去到時間唔早就冇乜cake既選擇 朝唔到啲scones 唯有朝住🥲🥲👇🏻Green Tea Cheese Cake(42hkd):綠茶同芝士味濃又match,口感都幾thick,所以兩個人食岩岩好!,Masala chai latte (58hkd):第一次飲masala chai冇得比較但嗰陣薑同玉桂味有驚喜!開頭第一啖有啲唔慣但飲多兩啖都覺得幾有特色,香料依舊都真係香 開心仔🙈,Hoijicha Au Lait (58 hkd):本身同朋友都好鍾意焙茶,呢杯色香味俱全,茶奶味match得perfect池,口感滑溜溜derr 滿足!
呢間開業十年既小茶室 — 茶。家 Teakha

位於上環巷內 好彩仲識睇地圖 所以冇浪費腳力😂

今次呀朋友好彩係比我更茶控架啫 所以大家都好享受🥳
Hoijicha Au Lait (58 hkd):本身同朋友都好鍾意焙茶,呢杯色香味俱全,茶奶味match得perfect池,口感滑溜溜derr 滿足!(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵).

希望呢間小店休息過後會重新面世 每一個味道都應該要有值得保留既空間🙈
  • Hojicha au lait
  • Green tea cheesecake