提起大角咀金船長 一定冇理由唔知道佢得獎食品,黑松露馬卡斯芝士夾心薄餅, 今次真為呢個pizza而來, 而且入到去已見到, 大大隻字寫住得獎作品,所以唔會漏點了。 今次得我同老公兩人, 所以點咗個細size 16吋, pizza內涵夾著超級多的黑松露, 外皮沾滿了濃郁嘅芝士, 內軟外脆, 侍應介紹這三種食法,第一種就係最原始,就咁食。第二種呢就係沾了佢哋每日新鮮釀製嘅葡萄醋食,第三種就係加上沙律菜一齊食。 無論點食都係咁好味。另外點了焗田螺,炸軟殼蟹,美國肉眼牛扒,甜品點了梳乎厘。法式焗田螺, 往時食開都係薯蓉焗, 但今次流質很多,有大量蒜香牛油可搽麵包, 田螺肉保留了水分很鮮嫩。炸軟殼蟹放喺長碟上,賣相精美,入口軟腍,外皮炸得脆脆的, 冇油益味。美國肉眼牛扒配薯菜,黑椒汁。 薯菜烤得剛好,還保留著水份。 黑椒汁另上, 食客可以自行決定落幾多,貼心服務。 牛扒五成熟剛剛好, 保留了肉汁, 如果可以加多塊牛油係底,熱碟上一定更美味。梳乎厘高高聳起, 外形鬆泡泡, 充滿空氣感 ,吃下感覺輕盈, 是近期比較喜歡嘅一種甜品,好味道。

黑松露馬卡斯芝士夾心薄餅

另外點了焗田螺,炸軟殼蟹,美國肉眼牛扒,甜品點了梳乎厘。

法式焗田螺

炸香脆軟殼蟹