2020-11-30 38 views
聽講長沙灣有間燒味好抵食,呢日趁有家庭聚會,一於去斬d料試吓店舖位置都好容易搵,我由元州商場沿住長發街一直行,大約3幾分鐘就到,但一去到就發現好多人喺度排隊店名叫得做「老師」(諧音),相信對出品都有相當自信,果然店主大有來頭,曾代表酒店參加世界賽贏得至尊金獎店舖門面光鮮,店內亦整齊清潔,俾人放心嘅感覺。我一口氣買咗4款燒味,雞鴨鵝加燒骨都只係$254,價錢認真相宜不過講到尾,最緊都係食物質素。其實我買完搭車期已經聞到陣陣香味,返到去打開d香味直頭撲埋嚟!仲而且款款都份量十足!影完相,我每款都偷食咗一件,雖然外賣返到去只係暖暖地,但依然美味!最喜出望外嘅係各款食物都唔算咸,可以食出各種食材嘅味道,食店亦提供咗甜酸醬、魚露同蔥油等調味,可以按各自喜好點配,當晚大家都食得好高興

店舖門面光鮮,店內亦整齊清潔,俾人放心嘅感覺。

客家鹽焗雞
禾田滷水鴨(下庄)
至尊燒鵝(上庄)
蜜汁燒排骨

TakeAway
客家鹽焗雞
禾田滷水鴨(下庄)
至尊燒鵝(上庄)
蜜汁燒排骨