今日lunch去食呢排好出名嘅咖喱豬扒,真係沒有下次,好奇點解最近神到上神台。1點10分去到排隊已經有超過20人排,默默地同男朋友排咗超過一個鐘先有位,呢個時候已經諗係咪神到壽司郎咁,結果當然唔係。基本上真係唔值得排咁耐。最令人驚奇應該係佢好大碟,但質素只係正常,普通嘢,好多茶記或者冰室都做到。午市都無套餐無餐飲,人均最低消費$78,一個咖喱飯承惠$94,一杯凍飲$20,外賣盒$1。之後因為啲豬扒太大舊想攞把刀切,無刀。叫咖喱雞,無雞,話轉雞扒,豬扒飯差唔多食完先嚟。然後個碟擺明仲有半碟,好似催你想趕你走咁,坐低半個鐘都無。隔離檯叫阿華田都無。聽得出好多嘢無曬但係佢地溝通得唔好,無論係坐低嘅客或者排隊嘅都唔知,搞到勁混亂。正常茶記,我會覺得幾好,但係要我地排一個鐘食$94蚊無餐飲嘅茶記咖喱真係不了。

咖哩豬扒
咖哩雞扒
2023-12-27
Waiting Time
75 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)