一講西瓜蛋糕🍉🍰相信大家都唔陌生😜 呢個組合真係幾得意,難得係無咁甜無麩質比較健康得黎依然多層次同好食😌😋 呢個係澳洲🦘黎既牌子喺好多到都有分店,今次試將軍澳呢間係餐廳🍴黎,蛋糕🍰同主食都有得食~ 至於裝修方面既主調係藍色同金色, 行金屬奢華風格,加上半開放式既座位感覺幾開揚同舒服😜(5 😍 係滿分,🤩係半分)招牌草莓西瓜蛋糕 🍓🍉🍰 - $39 (好味指數:😍😍😍😍🤩)因為有叫主菜,所以就可以半價加蛋糕🍰~ 呢個係最經典既味,好多人第一次食都係叫呢個整體唔會好甜又唔漏,感覺健康啲😂 而面頭有晶瑩剔透、爽滑Q彈既士多啤梨jelly🍓🍮、跟住係清香軟滑既玫瑰忌廉🌹、香口無麩質既杏仁蛋糕🍰同埋爽甜多汁既西瓜🍉,味道清爽有層次~ 難得既係西瓜🍉無出水,就算蛋糕🍰係無麩質都唔覺得鞋口,幾好食😋榴蓮芝士蛋糕 🧀🍰 - $34 (好味指數:😍😍😍😍🤩)呢個一樣係叫左主菜之後半價加既蛋糕🍰~ 小編真係超鍾意食榴蓮😍 今次用既係馬來西亞🇲🇾榴蓮肉,份量好多,真係食得出有一絲絲既口感,味道香濃😌 加埋芝士🧀所以質感更加軟滑綿密,啖啖都有😍 另外配埋濕潤鬆軟既斑蘭海綿蛋糕🌱🧽🍰、無花果片同埋香口既椰子片

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
招牌草莓西瓜蛋糕

榴蓮芝士蛋糕

榴蓮芝士蛋糕 🧀🍰 - $34 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
呢個一樣係叫左主菜之後半價加既蛋糕🍰~ 小編真係超鍾意食榴蓮😍 今次用既係馬來西亞🇲🇾榴蓮肉,份量好多,真係食得出有一絲絲既口感,味道香濃😌 加埋芝士🧀所以質感更加軟滑綿密,啖啖都有😍 另外配埋濕潤鬆軟既斑蘭海綿蛋糕🌱🧽🍰、無花果片同埋香口既椰子片🥥口感幾豐富,不過係上面既椰子片🥥稍為硬左少少
鹹蛋黃雞肉雜菌扁意粉

鹹蛋黃雞肉雜菌扁意粉 🟡🐥🍄🍝 - $138 (好味指數:😍😍😍😍)
個忌廉汁有鹹蛋黃🟡既鹹鮮同埋獨有沙沙地既口感,但又keep到creamy既質地同埋唔會水汪汪,意粉🍝煙煙韌韌咁都索到汁~ 而雞肉🐥就嫩滑香口,唔會有雪味❄️~ 雜菌🍄既味道芳香,口感爽滑~ 配搭幾均衡,亦唔覺得漏~
明太子軟殼蟹意大利粉

明太子軟殼蟹意大利粉 🟠🦀🍝 - $158 (好味指數:😍😍😍😍)
軟殼蟹🦀炸到金黃酥脆,炸皮唔會太厚,亦唔會話油淋淋咁~ 食得出幾新鮮,味道鮮甜同埋幾多肉~ 而明太子🟠就有鹹香同惹味,令到成個意粉🍝都香口啲,如果再多啲就更加好~ 意粉🍝一樣煮到煙煙韌韌咁幾掛汁,食完都唔會有好多汁留喺碟上面
好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍